Aandacht-werkt-Dordrecht-Esther
Aandacht-werkt.nl aandacht werkt

Over Esther

Van de 20 jaar dat ik in marketing communicatie en business development werkte, herinner ik me vooral dat we van deadline naar deadline holden. Met weinig of geen tijd om adem te halen. Laat staan om stil te staan.

En ik?
Net als veel van mijn collega’s leefde ik van weekend naar weekend. En van vakantie naar vakantie. Ik had het geluk om met hele leuke mensen te werken. En managers die me veel vertrouwen en ruimte gaven. Maar al dat gejaag, gehijg en continu woekeren met mijn tijd, kostte me ook veel.

Hoeveel en wat al die stress met me deed…
…realiseerde ik me pas toen ik verantwoordelijk werd voor de implementatie en communicatie van het vitaliteitsprogramma van een groot beursgenoteerd bedrijf in de ICT. Ik was altijd al de schouder, het luisterend oor en de inspirator van veel collega’s. Maar vanaf het moment dat ik alle ruimte kreeg om aan de slag te gaan met het fysieke, mentale en emotionele welzijn, ontdekte ik dat ik hier mijn werk van wilde maken. De passie en het enthousiasme voor alles wat ik zelf binnen dit programma leerde, zorgde er niet alleen voor dat ruim 160 collega’s in beweging kwamen, maar ook dat ik dat jaar de prijs voor ‘Samen Duurzaam Innoveren’ won.

Mijn eigen koers
Hoewel ik dankbaar was voor alle kansen, vertrouwen, loftuitingen en enthousiasme, wist ik wat mijn volgende stap buiten dit leuke bedrijf was. Zodat ik 100% onverdeelde aandacht kan geven aan mijn cliënten en zakelijke opdrachtgevers. Stuk voor stuk mensen die ervaren dat het belangrijk is om af en toe even stil te staan. Maar ook weten wat in beweging komen en bewustwording hen oplevert. Mensen die af en toe of juist met enige regelmaat even een klankbord, een facilitator, een coach nodig hebben, die luistert wat er speelt in hun leven. Hen leert kijken naar de blinde vlekken, maar ook naar de aanwijzingen die ze krijgen om het juiste pad te vinden en/of een nieuwe koers te bepalen.

Aandacht werkt
Voor mij en ook voor jou. Noem me coach, noem me trainer of inspirator, mij maakt het niet uit. Ik ben simpelweg Esther en ik neem graag alle tijd om met aandacht te kijken en te luisteren naar jouw verhaal, je vragen, twijfels en belemmeringen, maar vooral naar je behoeften. En ik leer jou graag hoe je met aandacht luistert naar je ademhaling, je buik, je hele lijf. Want op elke vraag weet jouw lijf het antwoord.