Aandacht-werkt-Dordrecht-Esther
Aandacht-werkt.nl aandacht werkt

Doris, 25 jaar – Wandelcoaching
Ik zat in de ziektewet van mijn werk. Ruim vier maanden had ik vage en fysieke klachten, voelde me onrustig, sliep slecht, kon me niet concentreren en was intens moe. Kortom chaos in mijn hoofd en angstig vanwege mijn fysieke klachten.

Ik kwam bij Esther terecht voor een kennismaking, waarbij Esther duidelijk aangaf wat de coaching inhoud, naar buiten, in de natuur en in beweging. Aan het einde van de intake, liet Esther mij een ademoefening doen waaruit kwam dat ik een lichte vorm van chronische hyperventilatie had. We spraken af en gingen aan de slag. De eerste 2 sessies stonden in het teken van beweging met verschillende ademtechnieken. We hebben heel wat meters wandelend afgelegd afgewisseld met stilstaan, bewustwording en ontspanningsoefeningen.

Halverwege het traject werden een aantal thema’s duidelijk die aandacht nodig hadden zoals grenzen stellen, vertrouwen en balans tussen in- en ontspanning. Ook heb ik geleerd hoe ik mijn adem kan gebruiken als ik in een lastige situatie zit of als de spanning oploopt om vervolgens sneller te kunnen ontspannen en dichter bij mezelf te blijven. Daarnaast heeft Esther de natuur gebruikt om me een spiegel voor te houden. Dat was echt heel bijzonder hoe ik zo zelf tot inzichten kwam. Ik ben blij met deze inzichten want ik herken ze nu sneller en voorkom dat ik weer in dezelfde valkuil trap. Dankzij dit traject heb ik ontdekt dat ik kan zijn wie ik ben en geef ik sneller mijn grens aan. Dat geeft me ruimte en voel ik me stevig met beide benen op de grond. Bij Esther kon ik mezelf zijn, het voelde vertrouwd en ik durfde mijn emoties te tonen wat ik voorheen niet deed. Ik ben heel blij dat ik deze stap heb genomen. Ik zit beter in mijn vel, heb meer energie, heb het vertrouwen terug in mijn lichaam en ben weer blij.

Ervaringen

Joyce 36 – Wandelcoaching
Mij werd geadviseerd een mindfulness cursus te doen. Beter leren voelen en bewust te zijn van het moment was het advies. Ik had me hier en daar al beetje georiënteerd en via via kreeg ik de naam van Esther door. Als iemand die mij kent me aan iemand voorstelt, dan ben ik wel nieuwsgierig en wil ik wel weten wat voor persoon het is.

Bij mindfulness dacht ik voornamelijk aan een ruimte waarin ik op een kussentje oefeningen doe. Mindful wandelcoaching is een heel ander concept en daar was ik nieuwsgierig naar omdat ik het gevoel had dat het beter bij mij paste.
Ik heb besloten dit te doen omdat ik graag meer in het hier en nu wil zijn, graag buiten ben, in beweging ben in plaats van alleen stil te zitten op een kussentje. Buiten in de natuur, veel geoefend met bepaalde thema’s en soms een meditatie oefening zittend buiten op een bankje in de zon, wat wil je nog meer? Bij slecht weer hadden we een uitwijkmogelijkheid naar de yogaruimte van Esther waar ik hele fijne ontspannings- en ademoefeningen mocht oefenen en leren.
En… ik heb geen moment spijt gehad van deze keus. Want juist de afwisseling van beweging, stilstaan en de oefeningen hebben me bewuster gemaakt. Ik heb geleerd hoe je je kunt focussen op je adem en hoe je de zintuigen kunt inzetten om uit het hoofd weer in het nu te zijn. Hoe mooi is het dat alles wat ik heb geleerd en ervaren meteen kan toepassen in mijn dagelijks leven. Als ik merk dat ik pieker of te druk ben, durf ik stil te staan, ga ik naar mijn adem en laat ik makkelijker alle onrust in mijn hoofd los en zak ik in mijn lijf waardoor ik weer kan ontspannen. Het geeft me rust, maakt me blij en ik voel me er een beter mens door.

Al met al ben ik heel blij met deze coaching waarbij beweging, stilstaan en bewustwording mij enorm hebben geholpen dankzij deze geweldige coach. Ik kan nu door op eigen kracht.

Erik – vijfweekse cursus Mindful Runcursus Dordrecht
Met veel plezier heb ik bij Esther in Dordrecht de Mindful Run cursus gevolgd. Door haar enthousiasme en bevlogenheid en de afwisselende oefeningen heb ik een totaal andere manier van lopen, ik loop al meer dan 20 jaar, goed leren toepassen. Fijn was ook dat Esther altijd vroeg naar onze bevindingen.
En, waar ik nu zelf ook veel meer op let, Esther besteedde ook aandacht aan mijn houding. Alles wat ik bij haar geleerd heb, kan ik goed toepassen in mijn dagelijkse leven.

Ellen – vijfweekse cursus Mindful Runcursus Dordrecht
Ontspannen bewegen, leuke oefeningen tussendoor, lachen en genieten. Aandacht voor loop- en ademhalingstechnieken wat voor mij echt een eye opener was. Voor bewust worden van de neusademhaling heeft mij veel gebracht. En zo fijn is dat je deze techniek kunt toepassen in het dagelijks leven.

Manon – Mindful Walk
Ik heb de Mindful Walk cursus gevolgd bij Esther. Loophouding en ademhalingstechnieken hebben voor mij echt het verschil gemaakt. Diverse momenten op de dag ben ik me bewust van mijn houding en adem. Zelfs tijdens gesprekken op mijn werk, ben ik mij bewust van de adem. Ook parkeer ik tegenwoordig mijn auto wat verder weg en loop ik naar mijn afspraak. Als ik ’s avonds thuis kom na een dag werken, ben ik mega ontspannen. Dat is tijden geleden. Zo mooi, Esther heeft er een fan bij.