Iedere dag sterf ik een beetje

Ga ik terug naar de essentie van wie ik werkelijk ben. Ben ik me bewust van de laagjes waarin ik mezelf heb gewikkeld als bescherming of als pantser voor de grote wereld die ik als kind niet kon behappen. Uit pure zelfbescherming en als een soort geprogrammeerde Esther liep ik rond. Deed ik hard mijn best om het allemaal goed te doen, beter te worden, gehoord en gezien te worden etc. Ik ben me ervan bewust hoe dit mechanisme werkt of beter gezegd niet meer voor mij werkt. Het onderdrukt de levensenergie, de vitale energie. Het is een gevoel van tegen de stroom in zwemmen.
Na mijn 2e masterclass in Bulgarije is mijn stervensproces in een versnelling gekomen. De maanden erna was ik een beetje confused. Er gebeurde van alles alleen mijn alter ego wist er geen raad mee. Mijn alter ego had bedacht deze reis en ervaringen in de spotlights zetten als inspiratie voor anderen. Er gebeurde echter helemaal niks . Er kwam geen letter op papier. Het was een proces in mij dat ik mocht ondergaan, met open armen. Onzekere gedachten, frustratie en angst kwamen allemaal voorbij. Ik mocht het allemaal onder ogen komen en aankijken. Wat een uitdaging.

Vanmorgen tijdens mijn wandeling vielen alle puzzelstukjes op z’n plek. Het stukje van laagjes afpellen van overtuigingen, beschermingsmechanismen, kwetsbaar opstellen, zijn met dat wat is, werd ineens glas helder.
Een beeld van “echt” sterven verscheen als een metafoor. Tijdens dit proces gebeurt hetzelfde. Alle opsmuk valt weg. Vorm en tijd lossen op. Alleen het pure blijft over in alle eenvoud.
In deze tijd- en vormloze staat is zo’n kracht van rust en vertrouwen voelbaar. Het is een staat dat ik flow noem waarin je als het ware meebeweegt met de stroom, zonder weerstand, spanning of angst. De kracht van de eenvoud is zo voelbaar voor mij. 
In deze staat van flow kan gaat alles een stuk makkelijker. Weerstand lost sneller op en de beweging voelt letterlijk en figuurlijk stukken lichter. De energie stroomt weer in volle vaart. Dankbaar voor deze bijzondere ervaring. Ik ga ik door met het afpellen van laagjes die niet meer voor mij werken en sterft het ik-je iedere dag een beetje.
Dankzij deze ervaring stroomt de inspiratie en ben ik klaar om te delen. Voel je dat jouw levensenergie ook weer mag gaan stromen? Laten we elkaar dan eens ontmoeten.