Waarom jouw dag starten met een wandeling?

Kom jij 30 minuten eerder je bed uit voor een ochtend wandeling? Als je jouw dag lopend begint, voel je je productiever, vrolijker en gezonder. Vijf redenen om 30 minuten eerder je bed uit te komen.

1. Energieboost 

Minimaal 20 minuten wandelen zorgt al voor een gevoel van energie en meer vitaliteit. Uit onderzoek blijkt dat je na een ochtendwandeling sommige slechte gewoontes vanzelf achterwege laat wat je normaal veel moeite kost om het te stoppen. 

2. Productieve start

Merk je in deze tijd dat je af en toe gebrek hebt aan motivatie of een gevoel van uitzichtloosheid? De dag starten met 30 minuten bewegen geeft je nét dat gevoel van flow dat nodig is voor een productieve dag. En je kunt de wandeling als eerste van je to do lijstje afstrepen. 

3. Positiviteit

Regelmatig wandelen in de natuur draagt enorm bij aan een positieve levenshouding. Logisch? Tijdens het wandelen maak je gelukshormonen aan. Een wandeling in de natuur is daarom ideaal om je humeur te verbeteren en de positieve kant van het leven te ervaren.

4. Heldere geest en focus

Een ochtendwandeling is een investering voor de rest van de dag. Het zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren. Wist je dat er ook meer ruimte komt voor creativiteit? Tijdens het wandelen, loop je je hoofd leeg waardoor er ruimte ontstaat voor nieuwe ideeën en oplossingen. Strek dus eerst je benen voordat je aan jouw werkdag begint. Je zult direct het effect ervaren.

5. Ontspanning

Ervaar je spanningsklachten? Deze kunnen zich fysiek of mentaal uiten zoals bv nek- en schouderklachten, vermoeidheid, piekeren of slecht slapen. Wist je dat een wandeling ervoor zorgt dat blokkades in het lichaam en geest worden opgeheven. Energie gaat stromen waardoor fysieke en/of mentale klachten als als sneeuw voor de zon verdwijnen. 

Creëer een gewoonte

Al deze voordelen zijn een beloning voor jouw inspanning om iets eerder jouw bed uit te komen. Maak van wandelen een gewoonte net als je tanden poetsen en je eerste kop koffie. Uit onderzoek is gebleken dat wandelen het beste medicijn is tegen lusteloosheid, spanning en leven op de automatische piloot. Begin de dag met energie, zuurstof en een frisse neus. 

Maak het makkelijk

Zie je de bui al hangen dat je morgenochtend tóch liever lekker warm in je bed blijft liggen? Maak het jezelf vooral zo makkelijk mogelijk. Leg je kleren en schoenen klaar, bepaal alvast welke route je gaat wandelen. Spreek af om samen met een collega of vriend(in) te wandelen zodat jullie beiden een stok achter de deur hebben.

Ook kun je een mindful walk met jouw collega’s, team, afdeling of vriend(inn)en organiseren. Ik neem jullie graag mee naar buiten voor meer energie en ontspanning. Klik hier voor de mogelijkheid