Houd je mond dicht!

houd je mond dicht

De gezondheidsvoordelen van neusademen zijn onweerlegbaar. Een van de vele voordelen is dat de sinussen een enorm extra dosis stikstofmonoxide afgeven, een molecuul dat een wezenlijke rol speelt bij het stimuleren van de circulatie en de afgifte aan de cellen. Afweersysteem, gewicht, bloedsomloop en je stemming  worden positief beïnvloedt door de hoeveelheid stikstofmonoxide in het bloed. Neusademen op zichzelf kan het gehalte aan stikstofmonoxide verzesvoudigen, wat een van de redenen is dat we daardoor ongeveer 18% meer zuurstof kunnen opnemen dan door alleen door de mond te ademen. 

Toch schijnt neusademen voor velen van ons niet zo vanzelfsprekend te zijn. Doordat we onbewust over zijn gegaan naar mondademen ontstaan chronische klachten zoals chronische neusverstopping, ontstoken holtes, chronische verkoudheid, vermoeidheid, snurken tot en met slaapapneu. 

Train je je neus dan train je daarmee de weefsels in je neusholte en de keel zodat ze soepel en open blijven. Merk op het verschil tussen de gejaagdheid met monaden en de rust en herstel via neusademen. Ervaar de heilzame werking van neusademen. Als ik iedere lezer van dit artikel een les wil meegeven over de voordelen van neusademen, zeg ik: HOUD JE MOND DICHT.