Een magische reis

Vanmorgen las ik een artikel over magie. Toen ik het las, bracht het me terug bij de workshop Into the wild met Miriam Lancewood. Het was een magische reis. Het verblijf met vijftien andere mensen in het Rodopi gebergte van Bulgarije.

In het artikel stond dat magie op Wikipedia als volgt wordt omschreven: “Magie is de vermeende kunst van het manipuleren van de werkelijkheid met behulp van speciale objecten, spreuken en rituelen op basis van verborgen krachten“. Vermeend betekent dat het eigenlijk niet bestaat. Maar magie is, gelukkig maar, sowieso iets waar je niet teveel over moet nadenken. Je moet het voelen, wil je het ervaren. 

En zo werd mijn magische gevoel compleet blootgelegd tijdens mijn verblijf in the wild in Bulgarije. Buiten slapen onder de immense sterrenhemel,  water drinken uit beekjes, wildplukken in de natuur maar ook zangles, ademwerk en sharings met de prachtige groep. Geraakt worden door de puurheid van de inwoners in het afgelegen dorpje, de schoonheid van de natuur en de eenvoud. Uitgedaagd worden om iedere keer weer buiten mijn comfort te stappen. Verbinding met m’n inner voice zonder laagjes en bewust worden van mijn believes en fears.

Magie is verbinding. De verbinding met de essentie in en om mij heen, verbinding met onvoorwaardelijke liefde, verbinding met het hart en minder in het hoofd. Vertrouwen in ieder moment. Kortom, als je meer magie wilt in je leven… dan hoef je alleen maar de natuur in te gaan, je voeten stevig op de aarde te zetten, je hart te openen je te verbinden met dat wat er om je heen is in de liefdevolle wetenschap dat alles met elkaar verbonden is.

Meer lezen over mijn ervaringen? Schrijf je hieronder in en blijf up to date van mijn blogs.