Ben jij succesvol?

Ben jij succesvol?

Gefeliciteerd! Het leven lacht je toe. Je beschikt over een portie mentale kracht. Deze kracht stelt je in staat te doen wat je moet doen of wilt doen. Hierdoor komen mooie en goede dingen tot stand. Behaal je doelen en worden minder leuke klussen toch opgepakt. Kortom jouw mentale kracht ook wel het ratio genoemd, zorgt er voor dat je succesvol bent. 

Op het moment dat jouw lichaam protesteert tegen hoge eisen of wanneer vervelende emoties zich melden, kun je dat met je mentale kracht negeren. Dit is prima, mits je op een gegeven moment wel naar je lichaam gaat luisteren. 

Inmiddels is het ratio zo gewend om bepaalde gedachten of vervelende gevoelens weg te duwen. Bijvoorbeeld de vraag of je wel de juiste keuzes hebt gemaakt, het besef dat jij van het voetstuk aan het vallen bent, dat jij en je partner uit elkaar groeien of dat jouw lichaam signalen geeft die duiden op fysieke spanning of meer dan een flinke griep.

Kunnen afzien of doorgaan zijn zinvolle kwaliteiten. Tot het moment dat jouw ratio je weghoudt van wat ook om aandacht vraagt en wat niet langer genegeerd kan worden. Op het moment dat je structureel geen gevoelens meer ervaart, moeten je alarmbellen afgaan. Als je onvoldoende kunt voelen, voel je ook je diepe behoeften niet meer en raak je vervreemd van je zelf. Je identificeert je vooral met zaken die buiten jou liggen. 

Ik heb veel clienten die vragen me naar de uitknop van hun denken. Stemmetjes en innerlijke dialogen blijven maar actief. Vaak is een extreem lichaamssignaal nodig om te laten weten dat het lichaam of een bepaald onderwerp aandacht nodig heeft. De ratio, jouw mentale kracht, is dan erg toe aan rust na het rationaliseren en wegdrukken van al die nare gevoelens die uit het lichaam komen. 

Hoe breng je lichaam en ratio weer met elkaar in verbinding?

Hoe leer je signalen herkennen die jouw lichaam afgeeft?

Hoe leer je weer vertrouwen op je intuïtie?

Vanuit aandacht werkt begeleid ik jou om hoofd en lichaam weer te verbinden en te leren luisteren naar wat het lichaam jou heeft te vertellen. Leer je de uit-knop te gebruiken.

 

Leven vanuit het potentieel met meer impact.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *